Sabar Menghadapi Ujian Untuk Hamil

SABAR MENGHADAPI UJIAN UNTUK HAMIL
 
 
 
 
 
Banyak dugaan yang datang dalam pelbagai bentuk. Ada wanita yang mudah hamil, tetapi kemudian diuji dengan ujian kesihatan apabila jantung atau rahem menjadi lemah.
 
 
 
Ada yang hamil, tetapi keguguran. Ada yang ingin sangat zuriat, diuji pula mendapat anak Down Syndrome. Ada juga yang mengalami kesukaran untuk hamil walau pelbagai usaha yang dilakukan.
 
 
Semua ujian ini pada mata kasar amat menduga kita, membuatkan kita marah, kecewa dan benci pada semua orang.
 
 
Tapi itulah peringatan yang ALLAH berikan.
 
 
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ianya amat buruk bagimu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui terhadap sesuatu yang tidak kamu ketahui.” (Al-Baqarah: 216)
 
 
Semua ini tentu ada kebaikan yang tidak ketahui atau tidak terfikir dan terlintas pada fikiran kita.
 
 
 
Semoga semua ujian ini akan menjadikan kita menjadi lebih tabah dan cekal.Ada yang Allah berikan dengan mudah, dan ada kalanya ALLAH mahu kita berusaha lebih sedikit dari orang lain. Rezeki setiap orang berbeza dan setiap rezeki yang diberikan, ada tanggungjawabnya.
 
 
Sentiasalah berdoa, bersedekah selain dari berikhtiar.
 
 
 
Ketika itu Nabi Zakaria berdoa kepada Tuhannya, katanya: “Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan baik; Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar doa.” (Surah Al-Imran: 38)
 
 
Tiada suatu pun yang mustahil bagiNYA.
 
 
Bagi wanita yang sedang bersedia untuk hamil, saya cadangkan Ekstrak Kacip Fatimah diambil bersama vitamin C dan E.

[IKLAN]

Dalam Ilmu Perubatan Melayu Silam, wanita yang baru melahirkan anak yang mengambil  Ekstrak Kacip Fatimah dikatakan dapat mengecutkan rahem ke saiz asal dan merawat kecederaan dalaman semasa melahirkan anak.  Mereka juga digalakkan diambil bersama vitamin C dan vitamin E.

Bagi wanita yang mengalami masalah kitaran haid yang tidak menentu juga dicadangkan mengambil Ekstrak Kacip Fatimah (dalam dos yang sesuai) bersama vitamin C dan E. Boleh dapatkan produk Kacip Fatimah keluaran UTM, Vitamin C dan Natrieo dengan klik di sini.

Bagi individu yang mengalami parut dan kekeringan kulit, terutamanya eczema saya mencadangkan cream Labicea Revitalizing Moisturizer. Info lanjut di https://www.facebook.com/Labicea-Revitalizing-Moisturizer-486696818067490/

Untuk pembelian Kacip Fatimah formulasi IBD UTM menggunakan kad kredit, sila klik di bawah:

[KLIK]
Warisan tradisi silam kini dalam tangan anda

Leave a Reply

error: Content is protected !!