Advertorial
Home » Keguguran » Sedihnya keguguran

Sedihnya keguguran

SEDIHNYA KEGUGURAN

 

 

Ramai yang mengalami keguguran terutama di awal kehamilan. 


Keguguran sebenarnya kehilangan (tidak bernyawa) janin dalam rahem sebelum mencapai usia kehamilan 22 minggu. 


Dianggarkan sebanyak 20% dari kehamilan akan mengalami keguguran, dan 80% keguguran itu berlaku sebelum mencapai usia kehamilan 12 minggu.


Jadi maknanya setiap wanita yang hamil akan mempunyai risiko untuk keguguran. Bagi wanita yang pernah mengalami keguguran, risiko untuk mengalami keguguran seterusnya ialah 25%. 


Risiko ini akan meningkat sekiranya jika pernah mengalami keguguran sebanyak 2 kali. 

 

Bagi wanita yang hamil, saya cadangkan banyakkan berdoa semoga kehamilan mereka dipermudahkan. Jaga pemakanan, minum air dan tidur secukupnya, lakukan amalan agama (dapat membantu mendapatkan ketenangan jiwa) dan lakukan pemeriksaan doktor mengikut tarikh yang ditetapkan.

Bagi mereka yang keguguran, saya cadangkan pengambilan Ekstrak Kacip Fatimah (setelah mendapat pemeriksaan doktor bagi memastikan rahem telah kosong-tiada baki janin yang tertinggal) di samping pengambilan Vit C dan E. Ia membantu mempercepatkan kesembuhan luka dan kecederaan pada rahem ketika proses keguguran dan D&C.

Bagi wanita yang mengalami masalah kitaran haid yang tidak menentu, dan bagi wanita yang baru melahirkan anak,  saya mencadangkan suplemen , selain dari vitamin C dan E.  Boleh dapatkan produk Kacip Fatimah keluaran UTM di http://needsvenue.com.my

Untuk pembelian menggunakan kad kredit sila klik di bawah:

[KLIK]

Warisan tradisi silam kini dalam tangan anda

 

Leave a Reply

Scroll To Top
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: