Advertorial
Home » Doktor Menjawab » Menggunakan EPO Ketika Menyusukan Anak

Menggunakan EPO Ketika Menyusukan Anak

MENGGUNAKAN EPO KETIKA MENYUSUKAN ANAK

“Salam doctor, bolehkah ibu menyusu makan evening primrose oil? Terima kasih”

WA ALAIKUM MUS SALAM

Ramai saintis berpendapat bahawa ibu yang menyusukan anak MUNGKIN selamat menggunakan minyak Evering Primerose.

Sungguh pun MUNGKIN selamat (kerana belum ada kajian dan laporan yang mengatakan EPO berbahaya diambil ketika menyusukan anak), namun saintis mencadangkan agar mengelakkan penggunaan buat sementara waktu sehingga selesai tempuh menyusukan anaknya.

Walau bagaimanapun, mereka juga mencadangkan agar tidak menggunakannya ketika hamil.

Saya sendiri berpendapat bahawa EPO boleh diamalkan sebagai suplemen ketika menyusukan anak kerana susu ibu sendiri mengandungi LA dan GLA, yang juga merupakan elemen utama minyak EPO.

Saya juga percaya bahawa Ekstrak Kacip fatimah juga boleh digunakan sebagai oleh wanita yang menyusukan anak, digunakan sebagai suplemen bagi merawat kecederaan rahim dan faraj, serta mengembalikan tenaga wanita.

Wallahu a’lam.

[Iklan]

Bagi wanita yang mengalami masalah kitaran haid yang tidak menentu, dan bagi wanita yang baru melahirkan anak, saya mencadangkan suplemen, selain dari vitamin C dan E. Boleh dapatkan produk Kacip Fatimah keluaran UTM dan vitamin E Tocotrienols di http://needsvenue.com.my

Bagi individu yang mengalami kekeringan kulit, terutamanya eczema saya mencadangkan cream Labicea Revitalizing Moisturizer. Info lanjut di https://www.facebook.com/Labicea-Revitalizing-Moisturizer-486696818067490/

Untuk pembelian menggunakan kad kredit sila klik di bawah:

Warisan tradisi silam kini dalam tangan anda

Leave a Reply

Scroll To Top
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: