Advertorial
Home » Doktor Menjawab » Pendarahan haid yang lama menyebabkan mudah letih

Pendarahan haid yang lama menyebabkan mudah letih

EKF 3

 

“Assalammualaikum dokter. Saya mempunyai isteri yg sering mengalami pendarahan haid yg byk setiap bulan semenjak remaja. Masalahnya dia akan keletihan sepanjang hari sehingga mc setiap kali period. Apakah supplement atau makanan yg dapat membantu mengatasi keletihan ini. Bulan 1 yg lepas dia baru menjalani laparskopi utk membuang normal cyst sebesar 4cm. Harap dokter dpt membantu. Terima kasih.”

 

 

 

WA ALAIKUM MUS SALAM

 

 

Pendarahan haid yang banyak boleh menyebabkan kekurangan sel darah merah (anemia) sehingga puan mengalami rasa penat dan mudah letih.

 

 

Saya percaya tentu isteri tuan telah menjalani pemeriksaan darah untuk menentukan tahap kekurangan darah merah puan. Doktor pasti telah memberikan ubat untuk mengatasi masalah itu.

 

 

Ovarian Cyst yang beliau telah buang dengan pembedahan boleh berulang, dan harus dipantau dengan pemeriksaan doktor.

 

 

Saya mencadangkan beliau mengamalkan Ekstrak Kacip Fatimah keluaran UTM, vitamin C dan E untuk tempuh masa 4-6 bulan bagi merawat kecederaan kelenjar ovari , otot abdomen dan luka pada kulit semasa pembedahan.

 

 

 

Saya doakan agar ALLAH permudahkan usaha tuan untuk membantu isteri sembuh.

Wallahu  A’lam.

 

Bagi wanita yang mengalami masalah kitaran haid yang tidak menentu, dan bagi wanita yang baru melahirkan anak,  saya mencadangkan suplemen , selain dari vitamin C dan E.  Boleh dapatkan produk Kacip Fatimah keluaran UTM atau keluaran FRIM (diabetic-friendly) di http://needsvenue.com.my

Untuk pembelian menggunakan kad kredit sila klik di bawah:

[KLIK]

Warisan tradisi silam kini dalam tangan anda

 

Leave a Reply

Scroll To Top
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: