Advertorial
Home » Labicea™ Revitalizing Moisturizer » Pelembap penting untuk kulit eczema

Pelembap penting untuk kulit eczema

 eczema

 

“Salam doctor, saya mula mengalami penyakit kulit, iaitu kulit saya menjadi kering dan gatal pada lipatan siku dan lutut. Ia mula menjadi teruk apabila saya mengambil makanan laut dan telur. Doktor hanya memberikan kream kurangkan gatal. Adakah kream ini berkesan, doctor?”

 

 

Wa alaikum mus salam.

 

Saya percaya puan mungkin sedang mengalami penyakit eczema.

 

Eczema adalah penyakit kulit kronik yang menyebabkan kulit menjadi kering, senang mengalami radang dan kegatalan. Tiada ubat yang khas bagi merawat masalah ini. Hanya dengan meberikan penjagaan kulit yang baik akan membantu menyembuhkannya.

 

Apabila kulit puan menjadi kering, masalah yang berlaku ialah bukan masalah kekurangan  minyak pada lapisan kulit, tetapi mengalami kekurangan air.

 

Oleh itu pesakit perlu berusaha untuk mengekalkan lapisan air di bawah kulit. Ini akan mengelakkan kulit menjadi kering dan merekah.

 

Di samping itu, pesakit eczema harus dengan menjaga kebersihan kulit serta fokus pada mandi dan penggunaan pelembab diperlukan.

 

Rawatan bagi pesakit eczema khususnya untuk mengelakkan kehilangan lapisan air dan menjadi kulit kering. Cara terbaik ialah dengan dengan berendam ketika mandi tanpa sebarang sabun, di samping menggunakan losyen pelembab selepas mandi dan sebelum tidur.

 

Bagi pesakit eczema, saya juga mencadangkan penggunaan Labicea™ Revitalizing Moisturizer keluaran UTM yang membantu meningkatkan kekenyalan, dan kelembapan kulit, di samping melicinkan kulit tanpa meninggalkan kesan minyak.

 

Labicea™ Revitalizing Moisturizer keluaran UTM ini dirumuskan dari ekstrak Labisia pumila (Kacip Fatimah).

 

Ia harus disapukan pada kulit selepas mandi dan sebelum tidur, supaya lapisan air di bawah kulit dapat dikekalkan.

 

LabiceaTM Revitalizing Moisturizer juga merangsangka pembentukan kolagen dan mengurangkan parut dan kecut pada kulit.

 

Ia meningkatkan aktiviti antioksida dan anti-radang bagi mengembalikan keremajaan kulit yang mengelupas, kering dan berjeragat.

Info lanjut di:

https://www.facebook.com/pages/Labicea-Revitalizing-Moisturizer/486696818067490

 

Wallahu a’lam.

 

Bagi wanita yang mengalami masalah kitaran haid yang tidak menentu, dan bagi wanita yang baru melahirkan anak, saya mencadangkan suplemen, selain dari vitamin C dan E. Boleh dapatkan produk Kacip Fatimah keluaran UTM dan vitamin E Tocotrienols di http://needsvenue.com.my

Bagi individu yang mengalami kekeringan kulit, terutamanya eczema saya mencadangkan cream Labicea Revitalizing Moisturizer. Info lanjut di https://www.facebook.com/Labicea-Revitalizing-Moisturizer-486696818067490/

Untuk pembelian menggunakan kad kredit sila klik di bawah:

Warisan tradisi silam kini dalam tangan anda

 

Leave a Reply

Scroll To Top
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: