Advertorial
Home » Koleksi Artikel » Farmasi » KESAN CAHAYA ULTRAVIOLET PADA KULIT

KESAN CAHAYA ULTRAVIOLET PADA KULIT

skin UV

 

 

Kesan penuaan pada kulit muka adalah berpunca dari radiasi cahaya ultraviolet dan jumlah sel-sel melanin pada kulit seseorang yang semakin berkurangan. Kesan cahaya matahari juga boleh merosakkan DNA dalam sel-sel kulit secara lansung.

 

Radiasi ultra ungu ini menyebabkan kerosakan pada kolagen kulit dan mengganggu penghasilannya dalam lapisan kulit.

 

Walau bagaimana pun hal ini dapat dkurangkan jika seseorang itu mengambil anti oksidan yang boleh mencegah kesan penuaan kulit dan membantu mengekalkan kesihatan dan keremajaan kulit seseorang. Ia harus diambil dalam bentuk pil dan sapuan.

 

Bagi mengurangkan masalah ini, saya mencadangkan penggunaan pelembap yang baik. Sebelah malam boleh gunakan DOCLAB KOREAN AMPULES sebagai pelembap bagi mengurangkan kerosakan ini.  Ia mempunyai bahan  Hyaluronic Acid yang berfungsi secara efektif untuk membantu mengekalkan kelembapan kulit, mencerahkan kulit dan mengurangkan kesan hitam di wajah. Wajah yang lembap akan membuatkan makeup yang digunakan lebih menyerlah.  Jika produk seperti ini digunakan setiap hari,  ,wajah akan menjadi lebih lembap dan kelihatan lebih cerah dan tidak berkedut atau kusam .

 

Produk  DOCLAB KOREAN AMPULES dalam bentuk ampule, untuk sapuan kulit, mengandungi hyaluronik acid, yang mesra kulit termasuk kulit yang berminyak dan sensitif. Boleh digunakan pada wanita hamil.

 

Produk DOCLAB dalam bentuk ampule, untuk sapuan kulit, mengandungi yaluronik acid, yang mesta kulit termasuk kulit yang berminyak dan sensitif. Boleh digunakan pada wanita hamil.

Produk kecantikan yang selamat DOCLAB mengandungi Hyaluronic Acid sebagai pelembap muka yang terbaik. Boleh didapati di:

(KLIK DI SINI)  NEEDSVENUE.COM.MY 

Bagi yang berminat menjadi pengedar boleh hubungi Dr Norleza di 013 392 2392. Boleh membeli produk juga dengan beliau.

Harga satu kotak DOCLAB KOREA AMPULE RM138+RM10 (BELANJA POS) mengandungi 5 ampules.

Leave a Reply

Scroll To Top
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: