Ekstrak Kacip Fatimah melegakan pesakit eczema

EKSTRAK KACIP FATIMAH MELEGAKAN PESAKIT ECZEMA

LMR

” Sy br balik dr umah abg… kesian tgk anak dia ekzema teruk.. skanh ank sdara sy brumur 1 thn 2 bulan. kebetulan skang musim panas campur dgn ruam lg. Kesian sy tgk. Td ms mandikn dia sy rs mmg kasar kulit2 dia merah2.. bahagian leher, betis.

Dah macam2 cara ikhtiar. Tp msh sama. .x sggp tgk dia tergaru2, n time mandi mesti menangis2 rsnya sebab pedih. Apakah rawatan terbaik utk atasi masalah ekzema ni doc? Tq”

 

WA ALAIKUM MUS SALAM

‘Eczema’ adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan sebarang keadaan kulit beruam.

 

Ia adalah keadaan kulit kronik yang biasanya bermula semasa peringkat bayi dan berterusan sehingga ke zaman kanak-kanak. Sesetengah orang tidak mengalami keadaan ini selepas masuk ke alam dewasa tetapi sesetengah mereka akan terus mengalami.

 

Ia boleh datang bersama dengan masalah alahan lain seperti asthma dan allergic rhinitis.

 

Sebarang ubat sapu dan pil yang diberikan oleh doktor, hanyalah untuk mengawal keadaan eczema agar ia tidak menjadi terlalu teruk. Ia akan meredakan keadaan dan pesakit akan merasakan lega dari kegatalan.

 

Kream Labicea Revitalizing Mosturizer (LMR) bertindak sebagai pelembap kepada masalah ruam dan kekeringan kulit pesakit eczema. Ia juga menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit yang baru.
Kebaikannya ia tidak mengandungi steroid, hanya ekstrak kacip fatimah yang diformulakan oleh Institut Pembangunan Bioproduk, UTM.

 

Wallahu a’lam.

IKLAN

 

Bagi wanita yang mengalami masalah kitaran haid yang tidak menentu, dan bagi wanita yang baru melahirkan anak, saya mencadangkan suplemen, selain dari vitamin C dan E. Boleh dapatkan produk Kacip Fatimah keluaran UTM di http://needsvenue.com.my

Bagi individu yang mengalami kekeringan kulit, terutamanya eczema saya mencadangkan cream Labicea Revitalizing Moisturizer. Info lanjut di https://www.facebook.com/Labicea-Revitalizing-Moisturizer-486696818067490/

Untuk pembelian menggunakan kad kredit sila klik di bawah:

Warisan tradisi silam kini dalam tangan anda

 

 

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!