Advertorial
Home » EKF » Penyakit fibroid menyebabkan sukar hamil?

Penyakit fibroid menyebabkan sukar hamil?

Extraordinary Diseased Uterus

 

Fibroid menjadi salah satu punca masalah kesuburan dalam kalangan kaum wanita dalam usia yang subur. Tetapi tidak semua wanita yang menghidap fibroid akan mengalami kesukaran untuk hamil kerana ramai juga wanita yang mempunyai fibroid, masih boleh mendapat anak.

 

Hal kesuburan ini bergantung kepada bilangan, posisi dan saiz fibroid yang dialami.

 

Hanya kira-kira lima peratus daripada penghidap fibroid terutamanya fibroid yang berada pada posisi di lapisan dalam rahem (jenis submukosa) atau fibroid yang mempunyai saiz yang besar saja mempunyai masalah kesukaran untuk hamil.

 

Fibroid itu yang mempunyai saiz terlalu besar, boleh menyebabkan salur Fallopio tersumbat sehingga seseorang itu sukar untuk hamil.

 

Tetapi fibroid yang bersaiz kecil yang tidak memberikan masalah kepada kitaran haid wanita selalunya tidak memerlukan sebarang rawatan.

 

Doktor di hospital juga tidak mempunyai ubat yang khas bagi merawat penyakit fibroid.

 

Nasihat saya kepada pesakit fibroid, agar menjaga pemakanan mereka dan boleh amalkan ekstrak Kacip Fatimah keluaran UTM yang sangat disyorkan untuk pesakit yang mempunyai saiz fibroid kurang dari 3cm.

 

https://www.facebook.com/EkstrakKacipFatimah

 

Wallahu a’lam.

Bagi wanita yang mengalami masalah kitaran haid yang tidak menentu, dan bagi wanita yang baru melahirkan anak,  saya mencadangkan suplemen , selain dari vitamin C dan E.  Boleh dapatkan produk Kacip Fatimah keluaran UTM atau keluaran FRIM (diabetic-friendly) di http://needsvenue.com.my

Bagi lelaki yang mengalami masalah kualiti sperma, saya mencadangkan suplemen Proxeed Plus.  Info lanjut di https://www.facebook.com/ProxeedPlusMalaysia

Bagi individu yang mengalami parut dan kekeringan kulit, terutamanya eczema saya mencadangkan cream  Labicea Revitalizing Moisturizer.  Info lanjut di https://www.facebook.com/Labicea-Revitalizing-Moisturizer-486696818067490/

Untuk pembelian menggunakan kad kredit sila klik di bawah:

EKSTRAK KACIP FATIMAH

PROXEED PLUS

LABICEA REVITALIZING MOISTURIZER

Leave a Reply

Scroll To Top
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: