Advertorial
Home » Koleksi Artikel » Bina Keluarga » mahu hamil semula

mahu hamil semula

couple 1

 

Salam doktor. Saya dan suami telah berkahwin pada usia 29 dan mempunyai seoramg anak setahun selepas ini dan lahir dengan cara pembedahan caeser. Skrg ini anak kami dah hampir berusia 4 thn dan kami sedang berusaha untuk mendapat anak ke dua.  Sy pernah ajak suami saya jumpa pakar kedlsuburan tp dia tidak mahu kerana katanya kami telah pun sudah mempunyai seorang anak.  Tp sy risau sbb suami sy ni gemar mkn maggi, minum air asam dan air berkarbonat. Dia juga tidak suka mkn sayur. Sy puas nasihat tp tetap tidak mahu. Satu hari sy baca artikel di laman blog Dr baru la dia percaya. Jd kalu bole dpt brjumpa Dr atau kami bole buat apa2 pemeriksaan untuk tahu apa masalah kami sbnrnya. Terima kasih.

 

WA ALAIKUM MUS SALAM
Mmg benar, ada pasangan yg agak sukar untuk mendapat anak kedua dan ketiga atas faktor kesuburan yg semakin berkurangan. Antara puncanya ialah faktor umur, pemakanan dan gaya hidup yg tidak sihat.

Oleh kerana puan pernah hamil, kebarangkalian untuk hamil semula lebih mudah berbanding dengan wanita yg belum pernah hamil. Namun elok juga puan dan suami melakukan pemeriksaan.

 

Saya cadangkan suami puan buat pemeriksaan air mani. Ini kerana pemeriksaan ini mudah dilakukan.

 

 

Bagi meningkatkan kecergasan dan tenaga dalaman lelaki, saya mencadangkan suami puan untuk menggunakan suplemen Men’s Formula keluaran dari Biotropics Malaysia Berhad. Formulasi oleh saintis herbalist tempatan.

Men’s Formula ini diformulasikan dengan teknologi Physta® Tongkat Ali dan 6 tumbuhan herba yang telah menjalani ujian klinikal iaitu :

  1.  Tongkat Ali – Untuk meningkatkan stamina kelakian
  2.  Maca Root – Untuk meningkatkan kualiti air mani
  3.  Devil’s Thorn – Untuk melancarkan darah dalam batang zakar
  4.  Horny Goat – Untuk meningkatkan tahap libido
  5.  Cordyceps – Untuk memudahkan proses sintesis tenaga badan
  6.  Ginseng – Untuk mencergaskan dan menyegarkan badan

Disyorkan oleh Dr Ismail Tambi, pakar sakit tuan (Malaysia’s Clinical Andrologist).

Info lanjut boleh whatsapp saya 019 7022391.

 

Leave a Reply

Scroll To Top
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: