Advertorial
Home » Koleksi Artikel » Wanita » KEKELIRUAN TERHADAP MINYAK ZAITUN

KEKELIRUAN TERHADAP MINYAK ZAITUN

KEKELIRUAN TERHADAP MINYAK ZAITUN

 

 

 

Baru-baru ini berdesup pertanyaan mengenai perkongsian seorang yang terkenal, katanya minyak zaitun tidak boleh diambil terus ke dalam mulut menggunakan sudu. Info itu pula bukan info yg didapati secara sahih, tetapi didengar dari seorang penceramah.

 

Kononnya bahaya ambil minyak zaitun terus masuk ke dalam mulut, kerana boleh menyebabkan penyakit kegagalan ginjal. Saya cuma nak tanya, berapa org pesakit ginjal yg dikenalpasti akibat ambil minyak zaitun ke dalam mulut?

 

Paling kurangkan laporan-laporan testimoni yang menyokong kenyataan ini iaitu pengakuan seorang mengalami penyakit ginjal selepas ambil minyak zaitun masuk ke dalam mulut. Kenapa yg lain ambil minyak zaitun tak ada pun sakit ginjal?

 

Yang saya tahu punca utama sakit ginjal ini akibat penyakit kronik spt diabetes dan tekanan darah tinggi. Sebab lain adalah ambil ubat tahan sakit terlalu lama. Ini semua tertulis dalam buku teks dan dibincangkan dalam banyak journal. Saya belum pernah membaca dalam buku teks dalam ilmu perubatan moden bahawa mengambil minyak zaitun terus ke dalam mulut boleh menyebabkan kerosakan ginjal. Malah kaedah itulah yang selalu disebut dalam journal ketika para saintis melakukan kajian dan menghasilkan keputusan yang terbaik dalam mengawal gula dan kolestrol.

 

Kalau ambil minyak zaitun terus ke dalam mulut ini menjadi punca kegagalan ginjal, sudah tentu hospital di Sepanyol, Itali, Turkey, Tunisia hingga ke Maghribi penuh dengan pesakit ginjal sbb mereka ambil minyak zaitun dari waktu kecil lagi , sama ada dicampur dgn makanan atau dimakan begitu saja.  Jika benar, sudah tentu punca kegagalan ginjal akibat ambil minyak zaitun terus ke dalam mulut telah dimasukkan ke dalam buku teks, atau dibincangkan dalam journal.

 

Minyak zaitun adalah sebahagian makanan dalam Diet Mediterranean. Sudah diamalkan sejak dulu. Disebut dalam al quran dan hadis, kelebihan mengamalkannya.Tak kiralah, mahu ambil dgn cara campur dalam makanan, ambil terus ke dalam mulut atau campur dalam minuman.

 

Semoga pencerahan ini membetulkan kekeliruan. Alhamdulillah, saya amal minyak zaitun OLIVIE setiap pagi. Saya bertambah sihat, bertenaga dan bersemangat.

#oliviedrzubaidi

==============================================

Untuk mendapat kesihatan yang baik, pada usia 40an ini, saya amalkan minyak zaitun OLIVIE keluaran Olive House

Alhamdulillah rasa lebih sihat dan bertenaga bila mengamalkan minyak zaitun OLIVIE setiap pagi dan malam. Saya berasa bertambah sihat dan bertenaga.

Boleh dapatkan OLIVIE dari staf saya.

Puan Zaiha 01110040154
Puan Zurina 0193389668
Puan Hasnah 0126733955
Cik Fizah 0137046851
Puan Raudhah 0199800764

#oliviedrzubaidi
#dietdrzubaidi
#nutrisidrzubaidi
#mediterraneandietdrzubaidi

Leave a Reply

Scroll To Top
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: