Advertorial
Home » Koleksi Artikel » Bayi/Kanak-kanak » Krim Ezerra untuk Merawat Eczema

Krim Ezerra untuk Merawat Eczema

Ezerra cream adalah krim yang digunakan untuk merawat penyakit atopic dermatitis dengan segera dan dapat juga digunakan untuk merawat eczema tetapi mengambil masa yang lebih lama.

Bagi ibu bapa yang terlalu risau terhadap kesan steroid yang sering diberikan kepada anak-anak mereka yang mengalami eczema, Ezerra cream adalah alternatif yang baik kerana tidak mengandungi steroid.

Atopic dermatitis sering berlaku kepada kanak-kanak dan dianggar seramai 2 dari 10 orang kanak-kanak mengalami masalah kulit ini, mengakibatkan kulit mereka menjadi merah akibat radang, mengalami kegatalan  dan kekeringan.

Ezerra mengandungi dua bahan utama iaitu Stimutex AS yang bertindak sebagai antihistamine untuk mengurangkan kegatalan dan Saccharide Isomerate yang membantu mengekalkan kelembapan pada kulit.

Ia boleh digunakan sebagai sapuan kepada kulit sebanyak dua atau tiga kali sehari.

2 comments

  1. Doktor, adakah cream ezzera sesuai untuk orang dewasa? Saya mengidap eczema di tapak tangan dan juga jari-jari tangan. Untuk pengetahuan doktor, saya tengah pregnant. Adakah sesuai kalau saya makan ubat tahan gatal. Apakah ubat yang sesuai untuk saya pada masa sekarang? Saya dah tak tahan menahan gatal2 di seluruh tangan dan sukar untuk saya melakukan rutin harian saya. Terima kasih doktor.

  2. nur hafizah binti rajuni

    doktor, anak saya umur 3 bulan dan menghadapi ekzema. doktor telah prescribe ubat sapu ada kandungan steroid 1%. apa sebenarnya kesan steroid pd kulit baby? kalau saya gunakan ezerra lebih daripada 3 kali sapu pada badan baby adakah itu ok?

    tq doktor.

Leave a Reply

Scroll To Top
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: